fbpx
WhatsApp Image 2023-02-09 at 17.09.45
תמונה של שי זילברבוש / צוות צעד ראשון

שי זילברבוש / צוות צעד ראשון

מענה לבכי

אחד הדברים הראשונים שאנו עושים בסדנת לידה עד 3 חודשים של צעד ראשון, זה להתייחס לנושא הבכי.

נושא זה הוא אחד הדברים המשמעותיים ביותר. בדרך כלל התינוק בוכה ואנחנו לא יודעים למה, האם הוא רעב? האם עייף? או אולי בכלל עשה קקי וצריך להחליף חיתול.

כל האפשרויות הללו נכונות. מה שחשוב להבין הוא שככל שהאמא לומדת להיות יותר מיומנת כך היא יכולה להביא את התינוק שלה לשקט, ואף להגיע למצב שהתינוק לא בוכה לאורך כל היום.

ההסתגלות לעולם החדש מחוץ לרחם ולחיים בחוץ, מרגע היוולדו של התינוק ובחודשים הראשונים של התפתחותו, הינו דבר מורכב והתינוקות חווים בהלה. ברחם יש חוויה של מגע, תנועה, צלילים וקולות, יש חוויה חושית מאוד רחבה, ובתוך החוויה הזו התינוק מרגיש בטוח. עקב הבהלה התינוקות מגיבים בבכי שאצלנו נתפס פעמים רבות כרעב, עייפות וכן הלאה.

כשאנחנו נותנים לתינוק את אותם תנאים שהיו ברחם, מפלס הבהלה יורד והתינוק בוכה פחות. מחקרים באפריקה מראים כי תינוקות בוכים שם בממוצע של דקה ביום. למה? מכיוון שהם כל הזמן בתנועה, במגע, קרוב לאמא ולכן אין להם שום סיבה לבכות. הם כל הזמן מקבלים את מה שהם צריכים. אנחנו חיים בתרבות אחרת שיש לה חוקים אחרים, וזה בסדר.

רק חשוב שנבין שישנם דרכים בהם התינוקות שלנו יכולים להיות הרבה יותר רגועים ונינוחים וכך גם לגדול כילדים יותר רגועים ונינוחים. וזה תלוי בעיקר בהורות שלנו. אם נקפיד על מענה לבהלה באמצעות תנועה, מגע וקול, אנחנו נעזור לתינוק לחוש יותר בטחון.

לצפייה בסרטון ההדרכה:

תרגילים אלו אינם מהווים תחליף לאבחון או ייעוץ רפואי של אורתופד או רופא ילדים וניתנים ליישום רק לאחר הדרכה מעשית של מדריך מוסמך מטעם שיטת צעד ראשון. מטרתנו במידע הזה, היא לחשוף הורים לכיוונים שונים של הדרכה. סרטון זה מהווה דוגמה בלבד לאופן העבודה שלנו בשיטה ואינו מתיימר לתת מענה יסודי למצב הזה.

 

שתפו: